BrikóFilm

Ex kertivasutas blog, kiegészítve Lilu lányom betegségének és gyógyulásának történetével, ami most saját magammal foglalkozik (kiírom a fájdalmat magamból...)

Friss topikok

Edzés tudatosan

2022.10.27. 11:16 | Briko | Szólj hozzá!

Címkék: edzés fogyás nemadomfel!

Tegnap, egy kedves barátomnak hála, új értelmet nyert számomra a súlyok és a gépek ellen folytatott harcom. Bár elképzelhető, hogy ezt a háborút inkább a saját testem ellen vívom, rákényszerítve egy olyan átalakulásra, amit kb 30 évvel ezelőtt kellett volna elkezdenem.
Megmutatta, hogy milyen gépeket kell használnom, milyen súlyokkal mekkora szériákat kell "toljak", hogy annak értelme és látszata legyen. Nagy hangsúlyt fektetett a helyes testtartásra, egyenes gerinc, hát, csukló, stb.
Az edzőtermi etika alapjaival is megismertetett :-)
Dolgoztam sokat mellre - hátra - vállra - bicepszre, majd jött az első újdonság: a guggolás rúddal a vállamon... Jaj... Ilyenkor derül ki, mennyire puhány vagyok, mennyire elhagytam magam az elmúlt években - van mit helyrehozni! Ezután jött a felülés ( negatívból! ) majd a hason törzs-emelés.
A mai feladat az lesz, hogy az előírtakat, nagyon ügyelve a helyes tartásra - nem gond, ha nagyobb pihenőkkel, de egyedül is meg tudjam csinálni.
Ami biztos: örömmel és lelkesen csinálom, sokszor már - számomra is hihetetlen - de várom, hogy mehessek mozogni!
Innentől kezdve sokkal tudatosabban fogom csinálni az edzéseket, remélhetőleg jobban is látható eredménnyel.
Ma reggel a mérleg 95,80 kg-t mutatott, nekem ez már eredmény!
Összességében a tegnapi edzés sokkal nehezebb és megerőltetőbb volt, mint az eddigiek, de:
Egy biztos:

img_4174.JPG

img_4176.JPG

img_4177.JPG

img_4178.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brikofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr5017963930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása