BrikóFilm

Ex kertivasutas blog, kiegészítve Lilu lányom betegségének és gyógyulásának történetével, ami most saját magammal foglalkozik (kiírom a fájdalmat magamból...)

Friss topikok

Kertivasút - Síntisztítás motorizáltan

2010.07.31. 22:50 | Briko | 2 komment

A hét elején megérkezett a régebben megrendelt, új síntisztító mozdonyom, amit az LGB 21670 szám alatt adott ki.

A mozdony digitalizált, tehát gyakorlatilag hozzá se kellett nyúlni, csak fel kellett tenni a pályára és már ment is...

A pálya utoljára 3 hónappal ezelőtt volt használva, azóta takarítva se volt, irgalmatlan réteg kosz fogadta az új pft.-s jövevényt. A mozdony jól mutatkozott be, három kört ment, utána a startkészletes kis gőzös megállás nélkül robogott végig a pályán, ami nagy szó, hiszen ő csak 1 pár áramszedővel rendelkezik, nem kettővel, mint a komolyabb modellek.

Beágyazok ide egy videót is a kipróbálásáról:

  

 

Szóval, a célnak teljesen megfelel, de azért vannak problémák: hiába írja a gyártó, hogy két motorral van szerelve, abból az egyik a tisztító kereket hajtja és csak a másik, tőle független biztosítja a hajtást. A mozdony súlya viszont nem csekély, ezért az emelkedőket képtelen önerőből leküzdeni, kézzel meg kell tolni kicsit...

A bejegyzés trackback címe:

https://brikofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr572190166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nygma 2010.08.06. 19:01:18

Most akkor ennek ez első kereke tisztít? És forog a haladási iránynak ellentétesen? Mi tartja a pályán, nyomkarimája van a korongnak?

Briko · http://www.corvinsalon.hu 2010.08.12. 22:10:07

Igen, igen, igen, igen... :-)

Készítek majd róla fotót alulnézetből, illetve ha előkaparom valahonnan a reflektoraimat, akkor videót is, azon jobban fog látszódni a szerkezet.
süti beállítások módosítása