BrikóFilm

Ex kertivasutas blog, kiegészítve Lilu lányom betegségének és gyógyulásának történetével, ami most saját magammal foglalkozik (kiírom a fájdalmat magamból...)

Friss topikok

Sokadik köszönet és egy újabb fejezet eleje

2010.07.26. 22:27 | Briko | 6 komment

Címkék: lilu rák köszönet kezelés leukémia kemoterápia fenntartó

Véget ért a kemoterápiás kezelés első, brutális szakasza. Lilu lányom túlélte, itthon van, jellemzően jól érzi magát. Köszönettel tartozunk ezért Dr. Péter György főorvosnak valamint a Madarász utcai kórház teljes ápolószemélyzetének, akikre a legnagyobb szeretettel és tisztelettel gondolok minden percben, ahogy kislányomra nézek. De felsorolhatnám itt az onkológiai osztály szinte mindegyik orvosát is, akik team-munkában dolgozva, a problémákat és a sikereket egymással megosztva küzdenek folyamatosan az itt ápolt gyermekek életéért. Hosszú lenne a felsorolás és talán értelme kevés, ezért kihagyom...

Készül viszont egy riport Dr. Péter Györgyel a betegségről, annak felismeréséről, gyógyításáról és egyéb hasznos tudnivalókról, amit terveim szerint bárki számára elérhetővé teszek majd a honlapomon, megpróbálom majd mind szélesebb körben propagálni.

Visszatérve Lilura: a fenntartó kezelésbe léptünk, ez egy hosszabb, másfél éves szakasz lesz - ha nem jön közbe semmi. Mi is jöhet közbe és miért? Jelenleg tabletta formájában kap gyógyszert napi rendszerességgel, illetve havonta egyszer a gerincűrbe, lumbálpunkció (nem biztos, hogy így írják) segítségével.

Lévén a bevitt adag sokkal kevesebb, mint a kezelés első szakaszában volt, mondhatni a töredéke, sokkal nagyobb esélye van a rákos sejtek újbóli szaporodásának, mint az elmúlt 8 hónapban. De a direkt kemoterápiát nem lehet huzamosabb időn át alkalmazni, nincs szervezet, ami azt kibírná... A tudomány jelenlegi állása szerint a rákos sejteket (sajnos csak az egészségesekkel együtt) csak kiírtani lehet, azt nem tudják, hogy mi a felelős a szaporodásukért. Mi pozitívan gondolkodunk, bízunk benne, hogy nem fognak újra elszaporodni...

A bejegyzés trackback címe:

https://brikofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr412178600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P75 2010.07.28. 07:45:05

Kitartás, a legdurvább részén talán már túl vagytok! Mit mondtak, lesz majd csontvelő-átültetés is?

Briko · http://www.corvinsalon.hu 2010.07.28. 08:34:30

@P75: A csontvelő-átültetésre azt mondták, hogy az csak a végső megoldás...

2010.07.29. 22:10:49

Kitartás, jó egészséget kívánunk Lilunak! Sikerült idáig is, menni fog.

P75 2010.07.30. 09:17:40

@Briko: jaa, vmiért azt hittem, h az része a protokollnak. További jobbulást és gyógyulást és menjetek el valahova nyaralni! :-)

Briko · http://www.corvinsalon.hu 2010.07.31. 22:33:29

@P75: Köszi, a nyaralást az idén sajnos ki kell hagyjuk...
süti beállítások módosítása