BrikóFilm

Ex kertivasutas blog, kiegészítve Lilu lányom betegségének és gyógyulásának történetével, ami most saját magammal foglalkozik (kiírom a fájdalmat magamból...)

Friss topikok

Rail Simulator

2007.10.10. 20:24 | Briko | Szólj hozzá!

Címkék: vasútszimulátor rail simulator virtuálisvasút

Tegnap megjelent a Kuju nevével fémjelzett új vasút-szimulátor program, a Rail Simulator. Ist barátomnak hála, tegnap késő este el is mehettem érte, így hajnaltájt jutott is időm feltelepíteni és kb. fél órát játszani vele.

Az első benyomásaim nagy részét már leírták a szaktopikon mások, de azért ide is bevésem őket:
Telepítés gond nélkül lezajlott, bár ma már ez talán nem nagy dicsőség:-)
A kezdő menürendszer egyszerű, de tulajdonképpen minden megtalálható benne.
A pályák betöltése elég sok időt vesz igénybe és sajnos semmi tájékoztató csík/visszaszámláló nem jelzi az állapotát.
Én a német pályát próbáltam ki, először egy 101-es mozdonnyal. Pantográf fel, motor indít, irányváltó gombja megnyom - nem történik semmi... Végül rájöttem, az egyik HUD bekapcsolásával, hogy az irányváltót nyomva kell tartani egy rövid ideig - ez tulajdonképpen reális, gyanítom a való életben sem egy pillanat alatt kapcsol át a szerkezet.
Vadul nyomom a klaviatúrán a "D" gombot, indulnék, de nem történik semmi - mi lehet a gond??? Véletlenül jöttem rá, hogy ellentétben az MSTS-el, itt az "A" és a "D" billentyű funkciói fel vannak cserélve.
Elindulás, nézelődés: a táj szépnek tűnik a hajnali álmosság ellenére is, kidolgozottságára nincs panaszom. Ha visszaemlékszek, hogy milyen minőségű voltak az MSTS gyári pályái és ehez képes hogyan néz ki egy Bernina Express, akkor nagyon bizakodó vagyok, mert itt már az alap pályák is megütik az általam felállított mércét, remélem az add-on áradat hamarosan megindul. Hozzáteszem, mindezt maximumra tolt grafikai beállításokon, tulajdonképpen "reccenés" nélkül teszi a program, pedig nem egy új gépen tolom, hanem egy 3.2-s Intel Pentium P4-en, 2 giga rammal, NVidia GeForce 7600 GT-n. A fejlesztők az optimalizáláshoz értenek legalább...
Hogy mennyire realizmust programoztak a fejlesztők a játékba, annak eldöntését rábízom inkább a hozzáértőkre, mindenesetre úgy érzem, hogy nem csináltam rossz vásárt, amikor megrendeltem a programot a Virtual Transport webáruházból, azaz IST-től...

A bejegyzés trackback címe:

https://brikofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr100192725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása