BrikóFilm

Ex kertivasutas blog, kiegészítve Lilu lányom betegségének és gyógyulásának történetével, ami most saját magammal foglalkozik (kiírom a fájdalmat magamból...)

Friss topikok

Lilu - problémák a fenntartó kezelés alatt

2010.08.12. 22:18 | Briko | 3 komment

Címkék: leukémia kemoterápia

Azt sejtettük, hogy a fenntartó kezelés se lesz egy álom, de azért arra nem számítottunk, hogy pont az emberi test egyik legnehezebben pótolható (gyógyítható) szerve fogja felmutatni a kemónak a piros jelzőt: Lilu mája közölte, hogy elég volt, nem bírja tovább.

Bizonyos, a máj által a vérbe kibocsájtott enzimek jelezték, hogy nem tudja már a funkcióit ellátni, ha nem hagyjuk abba, visszafordíthatatlan károsodás következik. Az egyik érték másfélszerese a megengedettnek (1-40 a referenciatartomány, Lilué 60), a másik pedig 160, ugyanezen tartományon kívül... Hozzá kell tegyem, ezek az értékek egy egészséges, nem rákos emberre vonatkozó határértékek...

Szóval most a kemoterápiás gyógyszerek szedését abbahagytuk, szigorú diéta, hetente vérvétel, izgulás, hogy a fennti értékek javulnak-e. Ha nem javulnak, az ugye nagyon nagy gond, mert az azt jelenti, hogy már károsodott a máj. Ha javulnak, az ugye első gondolatra jó jel, de ha filózok rajta kicsit, akkor az jut eszembe, hogy ezek szerint nem bírja a máj a Trexánt, illetve a Phurinetol-t, amiket nem nagyon lehet mással pótolni. Kemó nélkül pedig be van dobva a gyeplő a lovak (rákos sejtek szaporodása) közé?

Nem tudom, mi várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://brikofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr232218042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deodor 2010.08.16. 14:05:26

Sziasztok! Folyamatosan figyelemmel kisérem Lilu harcát, ne keseredjetek el, a máj a legjobban regenerálódó szerv! Sok mindent kibír, bízzatok benne, ezt is ki fogja! Kérlek titeket, ragadjatok meg minden lehetőséget a gyógyulás érdekében, ne csak a gyógszerekben és az orvostudományban bízzatok!!! Nekem is beteg a májam, az orvosoknak fogalmuk sincs miért... Pranadi mesterek által viszont meggyógyultam, az energia csodákra képes... Még mielőtt elutasítanád: ők nem kuruzslók, nem nyerészkedők! Minden egyes gyógyítás alkalmával csak benzintérítést fogadtak el, nincs tarifa, mert tiltja a tanításuk! Kérlek titeket ragadjatok meg minden alkalmat a gyógyulás érdekében, nem veszthettek vele semmit!!! Továbbra is szurkolok nektek, sok erőt, jó egészséget és kitartást kívánok mindenkinek! Üdvözlettel: Kenéz Tibor

Nagy Anita 2012.02.01. 11:34:31

Nem olyan régen (6 éve) unokatestvéremnél, aki akkor még csak 4 éves volt, leukémiát diagnosztizáltak. Nagynénémék mindent megpróbáltak: erőt adtak az akkor még picurka Dávidnak, hogy átvészelje a betegséget és az azzal járó fájdalmakat és kezeléseket. Akkor határoztam el, hogy mindenképp valahogy támogatni fogom azokat, akik ez ellen a betegség ellen harcolnak: ezért is adom most az adóm agy százalékát a „Együtt a leukémiás Gyermekekért Alapítványnak”. Tudom, hogy szükségük van a támogatásra, és ha ezzel csak egy kicsit is javítom egy-egy gyerkőc esélyeit a mihamarabbi felgyógyulásra, akkor ez a minimum, amit megtehetek.
Szerencsére mára Dávid már egészséges (5 éve nem tértek vissza a tünetek), és végre élheti az átlagos gyerekek életét :)
Ti kinek adjátok az 1%-otok?
süti beállítások módosítása