BrikóFilm

Ex kertivasutas blog, kiegészítve Lilu lányom betegségének és gyógyulásának történetével, ami most saját magammal foglalkozik (kiírom a fájdalmat magamból...)

Friss topikok

Folyamatok

2009.11.22. 15:53 | Briko | 5 komment

Címkék: betegség leukémia

Eljött az a perc, hogy nem vagyok képes Lilu lányom érzéseit leírni, szegénykém (3 éves múlt augusztusban) nem tudhatja még, hogy milyen súlyos dolgok történnek vele.

Múlt hét hétfőn volt egy nagyon komoly műtétje, egy un. "portot" ültettek be a melkasába, innentől kezdve ezen keresztül kapja a kezeléseket, illetve innen tudnak vért venni is. Ez tulajdonképpen egy szilikontartalmú doboz a bőre alatt, ebbe szúrják bele a tűt, illetve a végén egy csövecske van, ami a nyaki verő (ütő?) érbe van bevarrva.

A műtét maga nem tartott soká, cirka 1 óra hosszú volt, de én a műtő előtti 5 négyzetméteres területen belegyalogoltam több kilométert is a lábamba... Szerencsére a műtét gond nélkül lezajlott.

Azóta folyamatosan kapja a kezeléseket, a javát infúzióban, ritkábban injekcióban, illetve a lumbálások alatt a gerincűrbe.

Sajnos a mai napon jelentkezett a leglátványosabb mellékhatásokból is kettő: elkezdett nagyon erőteljesen hullani a haja, illetve volt egy fél perces dühkitörése is, ami alatt mintha nem is őt láttuk volna - szörnyű volt. Tudjuk, hogy mindkettő a gyógyszerek nem kívánt hatása, mondhatni "tervezett" rossz, emiatt kicsit könnyebb elviselni.

Ami a nagyobb probléma: mostanra meg kéne indulnia a "remissio"-nak, azaz a fehérvérsejtek újratermelődésének, ez azonban nem történt meg. Most gyakorlatilag nincs immunrendszere, nagyon kell vigyázni a látogatásokkor, csak én mehetek be hozzá, de azt is csak akkor, ha tényleg muszály, maszkban, köpenyben, lábzsákban.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://brikofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr951543944

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deodor 2009.11.23. 10:15:36

Üdv!
Véletlenül kerültem erre a blogoldalra, de rendesen letaglóz, amit olvastam a kislányáról (talán azért mert nekem is van 2 kiskorú gyermekem...)
Gyógyulást és kitartást kívánok mindnyájuknak!
Ellenben kérem, gondolkozzanak el egyéb alternatív gyógymódokon is! Nem akarok reklámot adni, de nekem is voltak betegségeim, amit csak kezelni, gyógyitani nem tudtak az orvosok (visszatérő tüdőgyulladások). Véletlenül kerültem kapcsolatba a Prananadival, helyesebben Petrezselyem József tanítványaival, akik az energiával képsek gyógyítani. Sokkal jobban érzem magam, kevésbé vagyok beteges, és nem kell magam különböző antibiotikumokkal tömni... Nekem (és páromnak is, aki pánikbeteg volt depresszióval és gyógyították meg) bejött. Mivel a legtöbb kezelő pénzt sem fogad el, ezért ne vegye reklámnak, csupán jószándékunak a levelem...(bár az egészség minden pénzt megér).
Kérem, keressék meg őket, vegyék fel velük a kapcsolatot, hátha tudnának segíteni ők is kislányukopn vegyszerek, gyógyszerek és fájdalomokozás nélkül is...
És mégegyszer: Jó egészséget, kitartást kívok Önöknek!

2009.11.23. 10:54:40

Kitartás, veletek vagyunk.

BattaV43 2009.11.23. 21:21:56

Mivel nem vagyunk ismerősök, kérem, engedjétek meg azt, hogy egyszerűen csak kedves barátaimnak szólíthassalak benneteket!

Nem kívánom a lelketeket azzal terhelni, hogy átérzem a sorotokat, igaz, jó 41 évvel ezelőtt ez a szörnyűség az én öcsémet elragadta, de azt gondolom, és remélem, hogy most 41 évvel később az a csodálatos pici lány, aki a gyermeketek néhány hónap múlva csak rossz állomként fog ezekre a dolgokra gondolni.
Kívánom nektek legyetek erősek, kitartóak és nagyon, nagyon bátrak.

Dezső

Grandpa Gee 2009.11.23. 23:56:54

Briko, kitartani!!! Tul lesztek rajta, meg ha most ez baromi nehez is.

Udv,

Gregor

Briko · http://www.corvinsalon.hu 2009.12.06. 10:04:38

Köszönöm mindenkinek a lelkesítést!!!
süti beállítások módosítása